Böcker

Jag har skrivit fyra intervjuböcker på teman som missbruk och hur man hittar en hållbar väg ut ur det, tro och andlighet och kvinnligt ledarskap. Jag har också medverkat i en novellsamling, Andrum III, att leva inifrån, tillsammans & annorlunda, tillsammans med bland andra Ylva Eggehorn, Christine Falkenland och Patricia Tudor Sandahl.

Sedan 2014 är jag medlem i Sveriges Författarförbund.

Läs mer

Hopp kan ge markkänning efter en evighet i tomma luften. Hopp kan vara ett förlösande regn efter en lång, torr sommar eller ett barn som kommer till två föräldrar som längtat på övertid. Hopp kan vara en livlina för den som inte orkar av egen kraft, ett vänligt ord som bryter månader av is. Hoppas tillräckligt många kan tanken förenas till en bön som ger genklang och rentav gensvar i livsväven.

Ur Andrum III – att leva tillsammans och annorlunda

Andrum III – att leva inifrån, tillsammans & annorlunda

Cordia förlag, 2005

Andrum III består av ett sextiotal fristående texter av skiftande karaktär: essäer, dikter, noveller och reflektioner som alla kretsar kring vad det innebär att leva inifrån, tillsammans och annorlunda.

Skål! 14 berättelser

Sellin & Partner, 2009

I Skål! möter du bland andra Kristina Axén Olin, Marcus Birro, Gudrun Schyman och Benny Haag som berättar om åren då de drack för mycket men också om vad det var som fick dem ett erkänna att de hade ett problem och vad som blev vändpunkten.

På tal om tro. 15 röster

Libris förlag, 2012

Vilka är drivkrafterna när artisterna Danny Saucedo, Gladys del Pilar och Pandora står på scenen? Vilken roll spelar pengar och relationer för finansanalytikern Rodney Alfvén, ordföranden för sjätte AP-fonden Ebba Lindsö och Stampens koncernchef Tomas Brunegård? Möt dem i samtal om yrkes- och vardagsliv och vad en tro kan betyda i både framgång och motgång.

Kyrkoherde och kvinna. 25 kvinnor om ledarskap

Argument Förlag, 2013

Jämställdheten inom Svenska kyrkan har tagit stora kliv framåt de senaste decennierna, men det finns både dolda och uttalade tankemönster kvar som måste lyftas fram i ljuset.
Det framgår av de intervjuer som gjorts med kvinnliga kyrkoherdar från hela landet och som samlats i den här boken.

Tankar om tro och andlighet.
16 livsberättelser

Ekerlids Förlag, 2014

Här möter du bland andra författaren Håkan Nesser, komikern Klara Zimmergren och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i tankar om tro och andlighet.

Visuell drog: om barn, unga och nätporr.

Kalla kulor Förlag, 2016

I Visuell drog – om barn, unga och nätporr granskar Maria Ahlin och Ulrica Stigberg dessa frågor med syftet att utforska barns och ungdomars relation och inställning till pornografi. Till sin hjälp har de forskare, psykologer, poliser och framförallt ungdomar, som delar med sig av sin verklighet.

Ann Thörnblad