Journalistik

Jag skriver om livsfrågor, personlig utveckling, kropp och själ och hälsa. Jag följer också den neurovetenskapliga forskningen och har bland annat skrivit om vad det är som får oss att åldras samt om vad det är för psykologiska egenskaper som får oss att inte ge upp när vi strävar mot viktiga mål i livet. En egenskap som forskaren och psykologiprofessor Angela Duckworth nyligen har myntat i begreppet Grit.

Mina drivkrafter handlar om att se och förstå människan, men också att belysa vad som kan göra lite lättare att leva, inspirera och förmedla hopp.

”När man ser en människa dö är det någonting som händer i universum. Allting tar stopp, plötsligt är det ett vakuum där det har varit ett liv och allting håller andan. Ögonblicket efter nuets väv rämnar där den borde ha böljat utan sömmar, Och sedan sugs världen in i super speed. Men den känslan i den nanosekunden går inte att förklara och det är något som jag har försökt att förstå och leva med. Det har också bidragit till min tro. Att livet är mer än vad vi gör här och nu.”

Ur intervju med Annika Österberg i Österhaninge församlings tidning 

Kyrkfack 1-17
Läs artikeln
GRIT. Artikel av Ann Thörnblad
Läs artikeln
Andrum. Artikel av Ann Thörnblad om Laila Dahl.
Läs artikeln
Ann Thörnblad, Intervju av Annika Österberg
Läs artikeln

Redaktör

Hedvig, Hedvig Eleonoras församlingstidning, Djurö församlingstidning och Ögontrycket för Glaukomförbundet är tidningar som jag är redaktör för. Innehållet diskuteras och hittar sin kontext i kreativa redaktionsråd med uppdragsgivarna: Jag arbetar med en helhetslösning och skriver en stor del av texterna och artiklarna samtidigt som jag gör den grafiska formen.
Jag har tidigare varit redaktör för tidningen Kyrkfack, Kyrkans Akademikerförbund, i tio år.

Övriga kunder som jag skriver för är Svenska kyrkan i Haninge (tidningen Andrum) och Livet, Turinge-Taxinge församling.

Aktuellt

Kurser i arketyper – en väg till självkännedom, hålls regelbundet.
Du är också välkommen att boka en tid för arketypläsning.

Läs mer
Kurs i arketyper.

När du lär känna dina arketyper framträder talanger och egenskaper med skärpa. En kreativ sida, [...]

Mindfulness.

Mindfulness i Coronatider Start 19 maj kl 18.30-20.00 Vi möts online i en liten grupp [...]