Ann Thörnblad

Jag fick en skrivmaskin av min far när jag var sju år och började skriva sagor, noveller och i tonåren utvecklades skrivandet till berättelser om omöjlig kärlek och science fiction scenarier. Orden har sedan följt mig som en undertext och aldrig slutat att beröra, fascinera och utmana.
Ord, som berättar en historia när livet bränns, känns, har en förmåga att beröra, inspirera och påverka. Igenkänning kan ge hopp eller mod att ta tag i liv som hållits på vänt.

Boka ett möte

Journalist och samtalsterapeut

Jag har arbetat som journalist sedan 1986, varit informationsansvarig på Reumatikerförbundet i slutet av 90-talet och chefredaktör för Spa magazine i början av 2000-talet. Ord & Vision föddes 2002 och sedan dess har jag arbetat som journalist och skribent för bland andra Svenska kyrkan, Reumatikerförbundet, Kyrkans Akademikerförbund, Trots Allt och Professionella samtalsteamet.

Skrivandet har också blivit till böcker, och jag är medlem i Sveriges Författarförbund. Jag har gett ut fyra intervjuböcker och medverkat i en novellsamling. Jag tar också uppdrag som moderator och föreläser kring rubriker som berör personlig utveckling.

”Det var flera saker som gick sönder den dagen som Laila förstod att hennes man varit otrogen och väntat barn med en annan kvinna. Tilliten till den man som hon hade sett som världens snällaste och mest omtänksamma. Han var den hon minst av allt hade kunnat tro vara förmögen till en sådan handling – om hon inte kunde lita på honom vem gick det då att lita på?”

Ur Andrum 1/2018

Böcker

Jag har skrivit fyra intervjuböcker på teman som missbruk och hur man hittar en hållbar väg ut ur det, tro och andlighet och kvinnligt ledarskap. Jag har också medverkat i en novellsamling, Andrum III, att leva inifrån, tillsammans & annorlunda, tillsammans med bland andra Ylva Eggehorn, Christine Falkenland och Patricia Tudor Sandahl.

Sedan 2014 är jag medlem i Sveriges Författarförbund.

Läs mer

Aktuellt

Kurser i arketyper – en väg till självkännedom, hålls regelbundet.
Du är också välkommen att boka en tid för arketypläsning.

Läs mer
Kurs i arketyper.

När du lär känna dina arketyper framträder talanger och egenskaper med skärpa. En kreativ sida, [...]

Mindfulness.

Mindfulness i Coronatider Start 19 maj kl 18.30-20.00 Vi möts online i en liten grupp [...]